Общинското баскетболно игрище на ул. Богатица“ в кв. Лозенец  е

...
Общинското баскетболно игрище на ул. Богатица“ в кв. Лозенец  е
Коментари Харесай

И тази година проектът „Град като хората“ преобразява локация

Общинското баскетболно игрище на ул. „ Богатица “ в кв. Лозенец  е мястото, което тази година избраха от Банка ДСК да преобразят с плана „ Град като хората “. Теренът е определен точно, тъй като от финансовата институция желаят да насочат вниманието към тематиката за дейния метод на живот в градска среда.

Художникът Николай Петров – Glow, който преобрази игрището с повърхност от 950 кв. м. и го трансформира в цветна мозайка от фигури, споделя, че името, което е дал на творбата си по плана „ Град като хората “ е Good Game. Времето за работа е 10 дни, като обновяването включва изцяло ободряване на терена. “Good Game показва динамична игра на цветове, в която се опълчват двете съществени гами - топлата против студената и символизират борбата сред два тима на терена. Творбата акцентира даденостите на игрището и сплотява прилежащите детайли на площадката - кошове и табла, наказателното поле и центъра, както и зоната с двете маси за тенис. “ – сподели Николай Петров – Glow.  

„ Нашата компания има съответни фокуси в политиката си за корпоративна обществена отговорност. Като финансова институция, неслучайно сме избрали четири сфери - устойчиви градове, деца и обучение, природа и околна среда, и доброволчество. С „ Град като хората “ допълваме напъните на нашия „ Регионален фонд за градско развиване “, чиито планове са ориентирани към построяването на устойчиви градове и общности – посредством тях финансираме публичен превоз, паркове, културни събития. А с „ Град като хората “ даваме публичност на казуса със запуснатите терени, които могат да се трансфорат в привлекателни спортни площадки и места за обществени контакти на жителите от квартала “, разяснява господин Тамаш Хак-Ковач, основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Официалното разкриване на игрището ще се случи при започване на октомври под формата на спортно събитие, като от Банка ДСК дават обещание забавна стратегия, ефектни демонстрации и положително въодушевление.

Подробности по акцията можете да следите в обществените мрежи на Банка ДСК, както и на платформата Банка ДСК Помага.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР